СПА уикенд в Поморие

Маршрут: Варна – Поморие – Несебър – Варна

Продължителност: 2 дни / 1 нощувка

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване: 29.08.2020 г.

Цена: 85 лв.

1 ден

Отпътуване от Варна, ул.“Антим I“  в 08.30 ч. Кратка почивка на бензиностанция „Лукойл” в Слънчев бряг. Отпътуване за Поморие. Посещение на винарска изба „Тохун“ – занимава се с отглеждане на собствени лозови насаждения и винопроизводство. Избата произвежда вино от червени и бели сортове грозде, собствено производство, предлага вино с марката Сороко, произведено от сортовете: Шардоне, Совиньон блан, Розе от Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Совиньон. Ще може да си купите чудесните леки бели вина, произведени тук, червени и розе с умерени цени.

Ще посетим и манастира „Св.Георги”- действащ мъжки православен манастир. Към края на XVIII в там се заселва турчинът Селим бей, който страдал от тежка неизлечима болест. Една нощ неговият ратай дядо Нено сънувал, че в чифлишкия двор тече извор с чудотворна вода. Той не обръщал внимание, но често започнал да сънува красивия момък, яздещ бял кон – Св.Георги. Разкопавайки тайно място, старецът открил мраморен барелеф на Св. Георги, откъдето започнала да извира вода. По заръка на своя ратай, Селим бей повикал владиката на града, който извършил молитва и го поръсил с водата от аязмото. Селим бей се излекувал и се покръстил с цялото си семейство, приемайки християнската вяра. Построявайки малък параклис, Селим бей поставил началото на днешната света обител. След време, според преданието, той овдовял и приемайки монашество, станал първият игумен, подарявайки на манастира целия си имот от 3800 декара земя.

Настаняване. Хотела е разположен близо да главната улица. Предлага закрит басейн с подгряваща вода, парна баня и СПА процедури с лечебна кал (срещу заплащане). Свободно време. Нощувка.

2 ден

Закуска. До обяд – пак свободно време за релакс – басейн, сауна или вана с лечебна луга. В 12.00ч освобождаване на стаите и разходка по крайбрежната променада до скромния паметник на Яворов – загледан в безбрежността на морската шир, сред феерия от свежи цветя някак  „от другий свят“. Препоръчваме Ви да хапнете прясна рибка в някой от многобройните капанчета. Отпътуване около 17.00 часа. 

Цената включва:

Транспорт с лицензиран автобус

Екскурзоводско обслужване

Мед. застраховка за лица до 69г.

1 нощувка с ползване на спа в хотел „Сейт Джордж“ – Поморие

Цената не включва:

Таксите за входовете на музейте и винарната

Разходи от личен характер

Забележки:

  • Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.
  • Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.
  • Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата.
  • Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна
  • Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.
  • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Pin It on Pinterest