Солун, Метеора и о-в Тасос

Маршрут: Варна -Солун – Метеора – Кавала – Тасос – Варна

Продължителност: 3 нощувки /4 дни

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване: 22.05.2021г., 24.06.2021г.

Цена: 235лв.

1 ден

Отпътуване от Варна – ул. „Антим I” (пред Археологическия музей) посока София. Пристигане в района на Петрич/Сандански. Нощувка.

2 ден

Закуска и отпътуване към Гърция. Преминаване през ГКПП „Кулата”. Пристигане в гр. Солун – гръцката перла на Егейско море. Панорамна обиколка на града – крайбрежния булевард „Нике” с Бялата кула, паметника на Ал. Македонски, Ротондата и арката на Галерий, панаирния град. Посещение на църквата „Св.Димитър” – Солунския чудотворец и покровител на града. Свободно време – улица „Егнатия”, площада на Аристотел и колоритния пазар. Отпътуване за Паралия Катерини, настаняване – нощувка.

3 ден

Закуска. Отпътуване за природния феномен Метеора – скални манастири висящи между небето и Земята. По пътя спиране в долината Темби в подножието на планината Олимп и посещение на параклиса Св. Параскева и пещерата с лековита вода и изворите на Афродита. В Метеора – разглеждане на големия Метеор/най-богатия от шестте действащи манастири/. Вечерта – посещение на таверна с гръцка музика. Нощувка.

4 ден

Закуска. Отпътуване за гр. Кавала. Разглеждане на крепостните стени,  църквата  Св.Никола и пристанището. Отпътуване за о-в Тасос – наричан „Изумруденият остров”. Разходка из Лименас – столицата на Тасос. Отпътуване за България.

Цената включва: 

  • Пътуване с комфортен автобус; 
  • 3 нощувки със закуски 
  • Екскурзоводско обслужване.                  

Цената не включва:  

  • Таверна – 25 евро; 
  • Ферибот до остров Тасос – 10 евро 
  • Мед. застраховка до 69г. – 8лв., за лица над 70 г. – 10 лв., лица над 80 год – не се застраховат

Необходими документи: лична карта

При нощувки в Гърция туристите заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на 4 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 5 звезди, 3 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 4 звезди, 1,50 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 3 звезди и 0,50 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 2 и 1 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Важи както за индивидуални, така и за организирани пътувания. Таксата се прилага от хотели, апартаменти и студиа. Хотелите си запазват правото да откажат настаняване на всеки гост, който откаже да заплати таксата.

Pin It on Pinterest