Сланик и Могошая

Маршрут: Варна – Солна мина Сланик – Двореца в Могошая – Варна

Продължителност: 2 дни / 1 нощувка

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване: 02.04.2022г.

Цена от: 140 лв.
 

1 ден
Отпътуване от „Антим“1 в 7 часа за гр. Слaник, окръг Прахова. Пристигане в град Сланик, разположен на 100 км от Букурещ и известен със своите солни мини. Старите галерии са своеобразни художествени галерии и са отворени за посетители. Те са на 200 метра под земята, около 50 м високи и 20 м широки, с най-причудливи форми – Булката, Овчаря, Зеленото езеро, Червеното езеро. До тях се стига с асансьор и пътуването трае близо 3 минути. Старата солна мина /210 м дълбочина/ е превърната в санаториум и се използва за лечение на белодробни заболявания в солен микроклимат. Топлите минерални бани, къпането в студените води на езерото с висока концентрация на сол, помагат за лекуването на много заболявания. Посещение на солна мина „Униря“- един от най-атрактивните туристически обекти в Румъния. Представена е в 14 зали с трапецовидна форма, достигащи до 50 м височина с постоянната температура на въздуха е 13 градуса. Вътре са изградени спортни и детски площадки, кътове за отдих и бюфет.Връщане в Букурещ. По желание – посещение на ресторант с традиционна румънска музика. Нощувка.

2 ден

Закуска. Автобусна туристическа обиколка на Букурещ, наречен “Малкия Париж”: площадите “Виктория” и “Румъния”, Площада на революцията със сградите на Националната художествена галерия и „Атенеума”, улица “Виктория”, Националния театър, Университета, църквата “Св. Георги”, площад “Съединение”, сградата на Парламента. Посещение на Патлиаршията където се намират мощите на Св.Димитър Бесарбовски. Пешеходна разходка из малките улички на старата част на Букурещ известен с калдъръмените си романтични улички.
Пътуване и посещение на княжеския дворец Могошоая. Построен от княз Констанин Бранковяну в края на 17. век. Живописно разположен на брега на езеро, дворецът впечатлява с красив парк и необикновена архитектура с преплитащи се ориенталски и венециански детайли в стил румънско Възраждане; дълго време дворецът е бил предпочитано място за почивка на влашките управници, а днес – любимо място на румънския артистичен свят. Отпътуване за дома Пристигане около 19,30 часа.

Цената включва:
Транспорт с лицензиран автобус 3*
Една нощувка със закуска в хотел 3* в района в Букурещ
Tуристическа програма в Букурещ
Посещение на двореца Могошоая
Посещение на солната мина Униря
Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
Пътни такси, паркинг
 

Цената не включва:
Румънска вечеря– 25 евро при мин. 20 човека
Доплащане за единична стая – 30 лв. на вечер
Разходи от личен характер;
Доплащане за медицинска застраховка 6 лв , за лица над 70 год – 8 лв , лица над 80 год не се застраховат

Входни такси:
Дворецът Могошоая – възрастни – 6 RON; ученици, студенти и пенсионери – 3 RON;
Солната мина „Униря:-възрастни – 20 RON; пенсионери – 18 RON; деца над 3 год., ученици, студенти на възраст до 25 год., инвалиди – 10 RON

Pin It on Pinterest