Русенски регион и Орлова чука

Маршрут: Варна – Русе – Ивановски скални църкви – Орлова чука – Басарбовски манастир – Варна

Продължителност: 2 дни / 1 нощувка

Транспорт: Автобус

Дата на отпътуване: 29.05.2021г., 12.06.2021г.

Цена от: 80 лв.
 
1 ден
Отпътуане от ул.Антим I. Пътуваме с кратка почивка до Русе. Настаняване. Пешеходна разходка из центъра на града – „малката Виена” наричали града заради красивите сгради строени от богати русенци  и европейци търгували тук. ”Доходното здание”, Историческия музей,  „Вазата”, прекрасните домове строени в стил барок и сецесион. Къщата на Калиопа – музей на градския бит и разбира се вечният син Дунав. Ако Ви се върви все още – „Музея на Транспорта“ – един от най-интересните музеи в страната ни. Русе е и града на Баба Тонка. Нейният дом отдавна е затворен за ремонт и така и не е отворен, но непременно се поклонете в Пантеона на Възрожденците. Нощувка.Посещение на Бесарбовския манастир, разходка из Русе – Доходното здание, къщата на Калиопа /музей на русчуклийския бит през 19 век/, Пантеона и др. Свободно време. Нощувка в хотел в центъра на Русе.
 
2 ден

Закуска Тръгваме за Басарбовския манастир и Ивановските скални църкви. Един от обектите в страната ни под закрилата на ЮНЕСКО. Уникалният и единствен комплекс от скални ниши и църкви е пълен с фрески от 13 и 14 век  – един от най-интересните от които е ктиторският портрет на цар Иван Александър. От тук се открива чудна гледка към завоите на Русенски Лом и местата около него.  

Цената включва:
 
Транспорт с комфортен автобус
Мед.застраховка за лица до 65г.
Екскурзоводско обслужване
Нощувка със закуска в гр.Русе
 
Цената не включва:
 
Входните такси на посещаваните обекти
Разходи от личен характер
 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

Pin It on Pinterest