Празник на розата

Маршрут:  Варна-Шипка – Розоварна Дамасцена – Стара Загора-Казанлък-Варна

Дата: 03.06.2023 г.

Продължитеност: 2 дни / 1 нощувка

Транспорт: Автобус

Цена: 120 лв.

1 ДЕН  Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 06,30 ч.Редовни почивки по пътя. Днес целта ни посещениена  Етнографски комплекс „Дамасцена“, където се намира Първа частна розоварна „Дамасцена“, сгушена в полите на Балкана, в китното село Скобелево, община Павел баня.

Единствената розоварна на територията на България, в която могат да се видят невероятни стенописи, разказващи истории  за пътя по който е преминала розата, за да се радваме днес на нейния скъпоценен дар – розовото масло.В розоварната можете да наблюдавате на живо процеса на розоварене по време на розобера, от средата на май до средата на юни.

Създадена като първата частна розоварна в България през 1991г., днес “Дамасцена ” е лидер в производството на прочутото розово масло, което прославя красивата ни страна по света.

Отпътуване за Стара Загора – градът на липите.Свободно време.Нощувка.

2 ДЕН  Закуска. Отпътуване за Казанлък – столица на долината на розите. Посещението на Розовата долина разкрива безкрайните градини с маслодайни рози, от които се произвежда прочутото розово масло, като се съчетава с опознаване на културно-историческото и археологическо тракийско наследство по нашите земи. Празникът на Розата е един от най-забележителните фестивали в България, посветен на красотата и цветята. Празнува се за първи път през 1903г, като оттогава традиционно се провежда през последната седмица на май и началото на юни. Това е периодът, през който цъфти маслодайната казанлъшка роза. Днес Празникът на Розата се е превърнал в международно празненство, в което се забавляват хиляди туристи и гости на града. Програмата включва избор и коронясване на Царица Роза, ритуалите “розобер” и “розоварене”; празнично шествие – карнавал, международен фолклорен фестивал “Младежта на Балканите” и др. Розоберът започва рано сутрин, когато в разцъфналия розов цвят има роса, която съхранява розовото масло и е от съществена важност за извличането на екстракта от растението. Тази година във празника е включено и 21 –ото издание на ROSE WINE EXPO – с дегустации и награди за най- доброто вино – розе.

Посещение на Историческия музей с находките от Голямата Косматка.

Отпътуване за Варна.Пристигане в града около 20.00 ч.

 

Офертата включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • 1 нощувка със закуска в Стара Загора;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • Посещение на Етнографски комплекс „Дамасцена“
  • Посещение на Казанлък;
  • Посещение на Историческия музей в Казанлък (без включена входна такса);
  • Медицинска застраховка за лица до 64.99 г.;

 

Офертата не включва:

  • Входни такси за посещаваните обекти;
  • Медицинска застраховка за лица над 65 г. – 2 лв. на ден;
  • Разходи от личен характер;

 

 

 

Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

 

  ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

      Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

„Енджой Травел“ ООД е туроператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-7960/11.01.2019г. от Министерстовото на Туризма и има сключена валидна застраховка Отговорност на Туроператора със ЗД „Евро Инс“ АД, гр.София, бул.“Христофор Колумб“ № 43А.

Pin It on Pinterest