Пловдив, Сърница и Велинград

Маршрут: Варна – Пловдив – Сърница – Велинград – Варна

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване: 25.09.2020 г.

Цена от: 120 лв.
 
1 ден

Тръгваме от „Антим I” и с почивки и спирки спираме в Пловдив. През 2019 той се готви да стане Европейска столица на културата. Няма да го познаете – лъснат, натъкмен, с красиви сгради и уютни кафенета той наистина е достоен за столица на Европа. Продължаваме през Родопа.  Тази част на планината е някак мека и топла, гостоприемна и чиста. Не си носете вода- тук чешмите са през няколко метра – майсторите чешмеджии от този край имат даже свой си празник. Въпрос на добро е всяко семейство да направи по една чешма за всеки свой член – за да е вечен рода както е вечна водата, за да даде живителна сила на човека, комуто е наречена,  както водата дава на жадния

Тази част на планината  била обитавана от тракийското племе одриси  и в различни периоди е попадало под властта на различни държави и империи. От Одриското царство, през древна Македония, Римската империя, Византия, Първото българско царство, Латинската империя, Никейската империя, Второто българско царство, феодалните владения на деспот Алексий Слав, Османската империя, та до днешна България. Всички те са допринесли малко или много за културното наследство на Девин или Дьовлен както се наричало преди.. Градчето е малко, но шарено и любопитно.  Но ние продължаваме през Доспат – най високопланинския град в България – 1 358м н.в. Най-красивото и интересно тук е язовир Доспат – най високопланинският ни язовир разположен а 1 200м н.в. Малко още – и сме в Сърница- ще се настаним в комплекс Романтика. Комплексът е разположен на самия бряг на язовира и колкото и да сте уморени непременно  застанете на брега, дишайте дълбоко  чистия въздух, заслушайте се в плисъка на водата, вижте красивата панорама на бреговете на язовира. Нощувка.

2 ден

Закуска. Нашите домакини ни приготвят своите специалитети от истински продукти, с голяма любов и внимание. Забележителни са хората тук – с мекия си напевен говор, със гостоприемството си, с усета си за красиво и добро. Следва разходка по язовира с корабчето на комплекса, разглеждане на Доспат с автобуса  /малко шопинг – има страхоотна трикотажна фирма тук/ и свободно време за предвечерна дрямка на терасата или – защо не риболов. Нощувка.

3 ден

Закуска. Велинград – СПА столицата на Балканите. Клептуза, шарения пъстър пазар предлагащ плодовете на планината и на хората в нея. Тук са най- сладките картофи, най дъхавите билки, най вкусните сладка. Връщането е около 19 часа.

Цената включва:

Транспорт с комфортен автобус 

Екскурзоводско обслужване

2 нощувки със закуски

Цената не включва:

Входните такси за посещаваните обекти

Разходи от личен характер

Забележки:

  • Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.
  • Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.
  • Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата.
  • Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна
  • Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.
  • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Pin It on Pinterest