Крушунски водопади, Ловеч и Троян

Маршрут: Варна – Троян – Крушунски водопади – Ловеч – Варна

Продължителност: 2 дни / 1 нощувка

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:   17.09.2022г.

Цена: ПРИКЛЮЧИЛА

1 ден

Отпътуване от ул. „Антим I“. Почивки на два часа и половина. Първият обект е Троянския манастир – един от най- големите манастири в  страната, с богата история и уникални стенописи дело на Захари Зограф. Манастира помни стъпките на Апостола,  пази спомена за Делото му. Богородица Троеручица, автопортрета на Захари, скътан в нишата на малкия прозорец, уникалното „Колело на живота” стряскащо със своята правда и мъдрост  са сред най забележителните неща в манастира. Редом с него е Орешака и Изложбата на народните занаяти – интересна и малко позападнала. Пристигане в Ловеч. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

2 ден

Закуска. Крушунските водопади ни очакват.  Уникален природен феномен, станал достъпен  благодарение на труда на хората – изградената екопътека ни води до самите водопади. Те трябва да се видят – как може с думи да се опише красотата! Посещение на Деветашки пещера /при възможност/.

Спирка в Ловеч – не можем да отминем без да спрем на Покрития мост на Колю Фичето – емблема на града, да се разходим из Вароша и да зърнем  величавия паметник на Апостола.

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус
  • Екскурзовод по маршрута
  • 1 нощувка със закуски в хотел 3*
  • Мед. застраховка за лица до 65г.

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер
  • Такси за входове на посещаваните обекти

Pin It on Pinterest