Котел, Жеравна и Сливен

Маршрут: Варна – Котел – Жеравна – Сливен – Карандила – Варна

Продължителност: 2 дни / 1 нощувка

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване: 16.10.2021г., 13.11.2021г.

Цена: 85 лв.

Предлагаме Ви една приятна двудневна разходка до възрождеското сърце на Стара планина. Закътани в пазвите на планината, далеч от османските очи, Котел, Жеравна, Сливен се развиват като огнища на българщината, като духовни средища разпалващи огъня на родопознанието и любовта към Родината и Свободата. 

1 ден

Отпътуване от ул.“Антим“ с кратка спирка първо посещаваме Котел. Природонаучният музей – един от най-интересните у нас и Историческият с Пантеона на Раковски са места които трябва да види всеки българин, ако ги е видял, да дойде пак и да доведе децата и внуците си. Жеравна – тиха и уютна, сякаш заспала под слънчевите лъчи ще ни очарова с уникалната си атмосфера запазила българския дух на една отминала епоха, но така красива и мила за всеки българин. Родната къща на Йовков скътана под клонатия орех и църквата от 18 век са обектите, които ще посетим тук.  Пътуваме за Сливен – града на стоте войводи но и града на първата фабрика в България, града на революционните песни на Добри Чинтулов и музиката на оркестър „Карандила”. Нощувка.

2 ден

След закуска – разглеждане на града. Отиваме на Карандила  –  ще видите „сините камъни” отблизо, красиви поляни,  чист въздух с лифт на отиване и на връщане. Свободно време за обяд и малко пазаруване из града и обратно към Варна. 

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус
  • Екскурзовод по маршрута
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3*
  • Мед. застраховка за лица до 65г.

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер
  • Такси за входове на посещаваните обекти

Pin It on Pinterest