Констанца и Мамая

Маршрут: Варна – Констанца – Мамая – Варна

Продължителност: 1 ден

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:  23.07.2022г., 28.08.2022г.

Цена: 30 лв.
 

Отпътуване в 6.00 от ул. „Антим I“ към Констанца. Разглеждаме румънските курорти – Сатурн, Юпитер, Нептун и се отправяме към Мамая. Разглеждане на  Констанца –  центъра, Исторически и Археологически Музей (вход по желание – 11 леи), джамията „Великия Махмути”(вход по желание – 4 леи), катедралата „Св.Петър и Павел”, Казиното, Пристанището, Паметника на Овидиус, Римски терми, Триъгълника на Религиите.  Посещение на уникална дървена православна църква „Св. Мина” на езерото Табакария. 

Констанца е най – старият обитаем град в Румъния, също е и административен център на едноименния окръг. Разположен е в региона Добруджа, на брега на Черно море. Костанца притежава най – голямото пристанище на Черно море, а то е едно от най – големите – в Европа. Всичко това определя града като важен икономически и културен център. Заслужава си да разгледате архитектурните богатства на стария център на града. Някои от нещата, които имате възможност да разгледате са площада „Овид“ – проектиран е от известния скулптор Еторе Ферари през1887г., а статуята посветена на римския поет Публиус Овидус Насо дава и името на парка. Римските мозайки – огромен комплекс на 3 нива, като едва една трета от зданието се е запазило. Неговата цветна мозайка е с обща площ от 850кв.м. Генуезкият фар – построен през 1860г. с височина 7,9м е посветен на генуезки търговци създали обществото на морската търговия. В археологическият парк се помещават колони и фрагменти от III и IV век, здания от IV век и кула от VI век. 

Отпътуване за Мамая – най-големият и известен черноморски курорт в Румъния.Той заема ивицата, която дели Черно море от езерото Сютгьол и така се образува плаж, дълъг цели 7км. Около езерото се предлагат различни водни спортове, а по Черноморското крайбрежие има множество хотели и ресторанти, които поднасят традиционна румънска кухня. Възможност за изкачване с телегондола (кабинков лифт), с помощта на която може да се разгледа Мамая от 50м височина. Свободно време. Посещение на дървената църква „Св. Мина“  и посещение на Търговски център VIVO.Отпътуване за град Варна. Пристигане в града около 19.30 ч.

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус
  • Медицинска застраховка за лица до 65г.
  • Водач от фирмата

Цената не включва:

  • Приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
  • Археологически музей – 20 леи (около 9 лв);
  • Джамията “Великия Махмути” – 5 леи (1.75лв)

Mинимален брой участници: 40

****Забележка – Екскурзоводът не влиза в посещаваните обекти!

Срок за уведомление при недостигнат минимален бройтуристи: 7 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

Срокове за плащане : 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.

Pin It on Pinterest