Кападокия, Анкара и Истанбул

Маршрут: Варна – Анкара – Кападокия – Истанбул – Варна

Продължителност: 4 нощувки/5 дни

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване: 02.09.2022г.

Цена от: ПРИКЛЮЧИЛА

1 ден

Отпътуване от Варна, ул.Антим I в 05.00 ч. Кратка почивка на бензиностанция „Лукойл“ Слънчев бряг. Преминаване през ГКПП Малко Търново. Редовни почивки по маршрута. Пристигане в Анкара. Настаняване в хотела.Свободно време.Нощувка.

2 ден

Закуска. Разглеждане на Анкара – цитаделата с прекрасен изглед към града,музея на Анадолската цивилизация, Музея на Ататюрк – един от най-забележителните примери за модерна архитектура на Турция. Комплексът е построен между 1944 и 1953 г. като последно място за почивка на основателя и първия президент на турската република Мустафа Кемал Ататюрк .

Отпътуване за Кападокия – приказната земя, която впечатлява с необичайни природни забележителности, удивителни скални църкви и тайнствени подземни градове, сама по себе си е една от най-големите атракции, които можете да видите през живота си. Пейзажите, които често изглеждат сякаш не са от нашата Земя, няма как да не спрат дъха ви и да не ви накарат да изпитате възхищение и преклонение. По пътя – фотопауза на соленото езеро Туз –второто по големина в Турция. Настаняване в хотел.Вечеря.Нощувка.

3 ден

Закуска. Отпътуване за Учхисар и Гьореме – национален парк известен със скалните си църкви,най-посещаваното място в Кападокия. Посещение на Аванос –очарователното градче,разположено на двата бряга на р.Казълърмак известно с виното си и грънците. Завръщане в хотела. Вечеря. Възможност за посещение на ресторант с фолклорна програма (около 25 евро на човек). Нощувка.

4 ден

Закуска. Посещение на подземния град Каймаклъ където са живели първите християни. Отпътуване за Бурса. Нощувка.

5 ден

Закуска. Отпътуване за  Истанбул – Посещение на  аквариума „Тюркоаз“ и МОЛ Форум. Отпътуване за България. Кратка спирка в Лозенград за кафе и сладки. Пристигане във Варна около полунощ.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • 4 нощувки + закуски в Анкара,Кападокия и Бурса;
  • 2 вечери
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • Пътни такси;
  • Медицинска застраховка за лица до 64.99 г.;

Цената не включва:

  • Билети за музеи;
  • Фолклорна програма в ресторант- 25 евро;
  • Медицинска застраховка за лица над 65 г.- 2 лв. на ден;
  • Разходи от личен характер;

 Mинимален брой участници: 35

    Необходими документи:  международен паспорт; за деца под 18г, непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие (съответно от единия или двамата родители), че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие (по 2 броя). Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за плащане : 30 % при сключване на договор за организирано пътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

 

Pin It on Pinterest