Кападокия, Анкара и Истанбул

Маршрут: Варна – Анкара – Кападокия – Истанбул – Варна

Продължителност: 4 нощувки/5 дни

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване: 23.08.2023 г.

Цена от: 495 лв.

1 ден

Отпътуване от Варна, ул.Антим I в 05.00 ч. Кратка почивка на бензиностанция „Лукойл“ Слънчев бряг. Преминаване през ГКПП Малко Търново. Редовни почивки по маршрута. Пристигане в Анкара. Настаняване в хотела.Свободно време.Нощувка.

2 ден

Закуска. Разглеждане на Анкара – цитаделата с прекрасен изглед към града,музея на Анадолската цивилизация, Музея на Ататюрк – един от най-забележителните примери за модерна архитектура на Турция. Комплексът е построен между 1944 и 1953 г. като последно място за почивка на основателя и първия президент на турската република Мустафа Кемал Ататюрк .

Отпътуване за Кападокия – приказната земя, която впечатлява с необичайни природни забележителности, удивителни скални църкви и тайнствени подземни градове, сама по себе си е една от най-големите атракции, които можете да видите през живота си. Пейзажите, които често изглеждат сякаш не са от нашата Земя, няма как да не спрат дъха ви и да не ви накарат да изпитате възхищение и преклонение. По пътя – фотопауза на соленото езеро Туз –второто по големина в Турция. Настаняване в хотел.Вечеря.Нощувка.

3 ден

Закуска. Отпътуване за Учхисар и Гьореме – национален парк известен със скалните си църкви,най-посещаваното място в Кападокия. Посещение на Аванос –очарователното градче,разположено на двата бряга на р.Казълърмак известно с виното си и грънците. Завръщане в хотела. Вечеря. Възможност за посещение на ресторант с фолклорна програма (около 25 евро на човек). Нощувка.

4 ден

Закуска. Посещение на подземния град Каймаклъ където са живяли първите християни. Отпътуване за Истанбул. Нощувка.

5 ден

Закуска.  Програма в Истанбул – Разглеждане на  Аквариума „Тюркаозо” и МОЛ Форум. Отпътуване за дома. Спирка в Лозенград за сладки покупки.  Пристигане около 23 часа.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • 4 нощувки + закуски в Анкара, Кападокия/ в скален хотел/  и Истанбул
  • 2 вечери
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • Пътни такси;
  • Медицинска застраховка за лица до 64.99 г.;

Цената не включва:

  • Цени на входове  Гѝореме – музей на открито – 200т лири ;Пашааба – 80 тл ;Подземен град – 150тл; Балон – 230евро ;Танц на дервиши – 22евро; Турска вечер – 30 евро – вечеря с турски ястия и неограничен алкохол; Турска баня – 30 евро; Джип сафари -40 евро; АТВ – 18 евро

  • Медицинска застраховка за лица над 65 г.- 2 лв. на ден;

  • Разходи от личен характер;

 Mинимален брой участници: 35

    Необходими документи:  международен паспорт; за деца под 18г, непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие (съответно от единия или двамата родители), че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие (по 2 броя). Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването.

 Застраховка –  8 лв /над 70 год. – 10 лв/ лица над 80 год не се застраховат 

Минимален брой туристи за провеждане на пътуването: 38 души.

Срок за уведомяване на клиентите, в случай че пътуването се анулира:  7 дни преди началната дата.

 Начин на плащане: депозит – 30% от пакетната цена; доплащане –    до 10 дни преди отпътуването.

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

„Енджой Травел“ ООД е туроператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-7960/11.01.2019г. от Министерстовото на Туризма и има сключена валидна застраховка Отговорност на Туроператора със ЗД „Евро Инс“ АД, гр.София, бул.“Христофор Колумб“ № 43А.

Pin It on Pinterest