Фестивал на лалето в Истанбул 2021

Маршрут: Варна – Бургас – Малко Търново – Истанбул – Лозенград – Бургас – Варна

Продължителност: 4 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване: 16.04.2021г.

Цена от: 175лв. 

Istanbul Lale Festivali се отбелязва за 15-та година, като за всеки жител на многолюдния град Истанбул се засажда по едно лале. Освен, че произходжа от Турция, това красиво цвете се е превърнало и в национален символ на страната. Най-доброто място да се насладите на разновидните му цветове и сортове са цветните паркове включени в авторската програма на „Енджой Травел“.

1 ДЕН

Отпътуване от сборните пунктове в гр.Добрич/Варна/Бургас в съответния час. 

Преминаване на българо-турската граница през ГКПП Малко Търново – Дерекой. Почивки на всеки 2.5-3 часа. Нощен преход. 

2 ДЕН 

Рано сутринта спирка на крайпътен комплекс с тоалетни, магазини, ресторант и кафене. Около 06.00ч. Пристигане в Истанбул – историческото, икономическото и културно сърце на Република Турция. Депозиране на багажа на рецепцията в хотела и освежаване. Предлагаме Ви следните опознавателни екскурзии и обекти, които можете да посетите до часът за настаняване:

08.00-12.00ч. Програмата започва с панорамна автобусна обиколка на Истанбул с лицензиран екскурзовод на български език (12€ при мин. 15). Преминаване по първия въжен мост над Босфора за разглеждане на Азиатска част и фото-пауза до Чамлъджа. Посещение на българската желязна църква Св. Стефан, обявена за най-красивия немюсюлмански религиозен храм в цяла Турция. Ще видите още крепостната стена на Константинопол и Златната врата на Цариград. Следва разглеждане на Синята джамия отвън, площад “Хиподрума” с трите обелиска и водохранилището Йербатан отвън, двореца „Долмабахче“ отвън, кулата „Галата“, площад „Таксим“. Свободно време за снимки и разходка.

Istanbul Museum Pass Map

12.00-13.30ч.* Посещение на двореца Топ Капъ (22€ вкл. входна такса и екскурзовод). Първата резиденция на османските султани с над 400 зали и  богатство от исторически и архитектурни пластове и влияния илюстриращи организацията на живота в харема и султанските покои.

12.00-13.30ч.* Посещение на църквата Св.София (22€ вкл. входна такса и екскурзовод). Най-мащабният и най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия. Наричана още Църквата на мъдростта, тя представлява бивш православен храм, превърнат по-късно в джамия, а днес – в музей.

*Турисите, които не участват в обзорната панорамна обиколка, но желаят да посетят обектите ще трябва да се придвижат самостоятелно от хотела. *Туристите, които се включат в обзорната панорамна обиколка, но не желаят да посетят обектите, разполагат със свободно време за разходка с водач в цветния парк Гюлхане. *При желание за посещение на двата обекта, турисите се изчакват тъй като екскурзовода е един. Цялата група се връща заедно към съответния хотел.

14.00ч. Настаняване в хотел Büyük Şahinler 4*/ The Biancho Hotel Pera 4* в Истанбул. Свободно време за почивка или пешеходна разходка до Капалъ Чарши или Кулата Галата в зависимост от избрания хотел.

18.30ч.-22.00ч. Посещение на Mall Emaar, най-новият аквариум и Watergarden Istanbul (15€ вкл. трансфери и екскурзовод). Ще видите светлинното шоу на пеещите фонтани – най-големия гастрономичен и развлекателен център в Европа. В него се намира басейн с площ от 5 хиляди квадратни метра с невероятна хореография на вода, звук и светлина. Свободно време за пазаруване в магазините или вечеря в някой от многобройните ресторанти наоколо. По желание билета за вход в аквариума се заплаща на място (около 85TL). Връщане в хотела. Нощувка.

Резултат с изображение за „watergarden istanbul fountain“

3 ДЕН

07.00-08.30ч. Закуска в хотела. Отпътуване за всички, които ще се включат в допълнителни екскурзии.

09.00-11.00ч. Посещение на фабрика за кожени изделия и разходка по Босфора – пленяваща обиколка по азиатския бряг (15€ вкл. екскурзовод, трансфер и билет). Ще видите най-големия символ на романтиката – „Кулата на девицата“, Златният рог, Чираан Палас – бивша султанска резиденция, а днес един от най-престижните хотели, кварталът „Ортакьой“, отбранителните крепости „Румели Хисар“ и „Анадолу Хисар“, дворецът „Бейлербей“ и много познати от филмите места.  

Резултат с изображение за „bosphorus cruise istanbul“

11.30-13.30ч. Слизаме на пристанището. Посещение на султанския дворец Долмабахче и Египетския пазар (22€ вкл. екскурзовод и входна такса). Невероятно красив и пищен, дворецът Долмабахче е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя наричан още Версай. 

*Туристите, които не желаят да посетят небостъргача Сапфир се връщат към хотел Büyük Şahinler с трамвай заедно с придружител. По желание спирка пред Египетския пазар и прибиране пеш през Капалъ Чарши. За гостите на The Biancho Hotel Pera автобуса ще спре пред хотела и ще продължи към Сапфир.

14.00-16.30ч. Истанбул от птичи поглед – небостъргача „Sapphire”. Комплексът съдържа търговски център от 34 хил. кв.м. По желание изкачване до панорамната площадка (22€ вкл. трансфер и билет за киното), откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора от 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от „Sky RIDE” – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул.

*Туристите имат опция да заплатят трансфер 5€ от хотела/пристанището и обратно и да се възползват само от шопинг зоната на „Sapphire”.

Резултат с изображение за „istanbul sapphire“

20.00-23.30ч. Вечеря на кораб по Босфора (40€ вкл. трансфери, плаване с кораб по Босфора, шоу-програма, меню: типично турско мезе (плато ордьоври), сезонна салата, основни ястия (риба на грил или пилешко месо), десерт (плодове или сладък десерт) с неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки). Нощувка в хотела.

4 ДЕН

07.00 – 08.00ч. Закуска в хотела. Освобождаване на стаите.

08.00 – 11.00ч. Посещение на най-пищният парк по време на „Фестивалът на лалета“ – Емирган (вкл. в цената с екскурзоводска беседа). Време за разходка из живописните алеи и време за фото-паузи.

12.00 – 14.00ч. Mega Outlet Via Port Venezia – един от най-новите търговски центрове в Истанбул (вкл. в цената), построен по подобие на Венеция – Канале Гранде, кулата Сан Марко, дворецът на Дожите и др. Посещение на многобройни маркови бутици и възможност за плаване с гондола.

Резултат с изображение за „venezia mall istanbul“

14.00ч. Отпътуване за Лозенград.

17.30 – 18.30ч. Свободно време за покупка на турски сладкиши в центъра на Лозенград и по желание ще опитате традиционни турски кюфтенца с бира Ефес или айрян в местен ресторант. Отпътуване за България с почивки по пътя. Преминаваме границата през Малко Търново и пристигаме във Варна около полунощ.

Настаняване в хотел Büyük Şahinler 4* само на заявка. Втори автобус, с настаняване в The Biancho Hotel Pera 4*

Цени за резервации до 15.02.2020г. на човек, настанен в двойна стая:

с отпътуване от гр.Добрич пред Младежки дом в 20.00ч. – 199лв.

с отпътуване от гр.Шумен пред хотел „Шумен“ в 19.00ч.(при мин.10) – 199лв.

с отпътуване от гр.Провадия бензиностанция Петрол в 19.45ч. (при мин.10) – 195лв.

с отпътуване от гр.Девня пред пощата в 20.10ч.(при мин.10)  – 195лв.

с отпътуване от гр.Варна ул. „Антим I“ в 21.00ч. – 185лв.

с отпътуване от к.к Слънчев Бряг бензиностанция Лукойл в 22.30ч. – 180лв.

с отпътуване от гр.Бургас бензиностанция OMV / Хотел „Мираж“ в 23.15ч.- 175лв.

Пакетната цена включва:

 • Транспорт с лицензиран комфортен автобус с климатик
 • Всички пътни, магистрални такси и паркинг
 • Екскурзовод и представител на фирмата по време на цялото пътуване
 • 2 нощувки със закуски в двойна стая в хотел Büyük Şahinler 4* / The Biancho Hotel Pera 4* в Истанбул 
 • Посещение на парк Емирган и „Фестивалът на лалето“
 • Възможност за посещение на парк Гюлхане
 • По желание посещение на Египетския пазар и Капалъ Чарши
 • Посещение на Mega Outlet Via Port Venezia
 • Медицинска застраховка на ЗАД „Алианц“ за лица до 65г. с покритие 5000 евро
 • Посещение на Лозенград

Пакетната не цена включва:

 • Мед. застраховка на ЗАД „Армеец“ с покритие 5000€ за лица от 65г. до 69г.- 5лв., от 69г. до 79г. – 7лв., лица над 80г. не се застраховат.
 • Разходи от личен характер и допълнителни екскурзии по желание
 • Доплащане за единична стая – 60лв.

 ВАЖНО: Цената на допълнителните екскурзии е с около 20% по-висока на място. Заявяването в офиса ще започне от 22.03.2021г.

ЕКСКУРЗИЯЦЕНА В ОФИСАЦЕНА НА МЯСТО
   
АВТОБУСНА ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА С ПОСЕЩЕНИЕ НА СВ.СТЕФАН С ЕКСКУРЗОВОД12 €15 €
ДВОРЕЦЪТ ТОП КАПЪ С ЕКСКУРЗОВОД И ВХОДНА ТАКСА22 €26 €
ЦЪРКВАТА СВ.СОФИЯ С ЕКСКУРЗОВОД И ВХОДНА ТАКСА22 €26 €
SAPPHIRE ТРАНСФЕРИ + ИЗКАЧВАНЕ ДО ПАНОРАМАТА + БИЛЕТ ЗА 4D КИНО22 €26 €
SAPPHIRE ТРАНСФЕР ДО ШОПИНГ ЗОНАТА5 €6 €
MALL EMAAR + WATERGARDEN + ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ С ЕКСКУРЗОВОД И ТРАНСФЕРИ15 €18 €
РАЗХОДКА С КОРАБ ПО БОСФОРА ВКЛ. БИЛЕТ, ТРАНСФЕРИ И ЕКСКУРЗОВОД15 €18 €
ДВОРЕЦЪТ ДОЛМАБАХЧЕ С ЕКСКУРЗОВОД И ВХОДНА ТАКСА24 €28 €
ВЕЧЕРЯ НА КОРАБ ПО БОСФОРА ALL INCLUSIVE + TРАНСФЕРИ40 €– €
*Вечерята на кораб по Босфора е само по предварителна заявка  

Допълнителна информация относно резервации и анулации:

 • Записването става по телефона/електронната поща или в офиса на Енджой Травел с внасяне на капаро 30% от цялата сума и доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.
 • Необходим е задграничен паспорт, валиден най-малко 6 месеца от датата на завръщане.
 • За деца до 18г. се изисква нотариално заверена декларация от не пътуващия родител – оригинал и копие + копие от акта за раждане.
 • Деца 0-5.99г. се настаняват безплатно, 6-11.99г.– заплащат 100лв. при двама пълноплащащи.
 • Настаняването в автобуса е по ред на записване, без опция за гарантиране на предни места. 
 • Местата в автобуса се обявяват 2 дни преди датата на отпътуване.
 • До 3 (три) дни след подписване на договора можете да отмените вашето пътуване без неустойка. Всички други неустойки за анулиране на пътуването са опоменати в договорът за туристическата услуга.
 • Туроператора предоставя опция за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ към ЗАД „Армеец“ до 3 (три) дни след сключване на договор.
 • Туроператора запазва правото си да променя реда на екскурзиите, свързано с часът на пристигане и трафикът в Истанбул.
 • Входните такси на обектите са увеличени от 01.03.2020г. Туроператора не носи отговорност за завишението.
 • За да се реализират допълнителните мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации и минимален брой желаещи.
 • Ако доп. екскурзия, която сте изпбрали не може да бъде осъществена поради малък брой желаещи, можете да изберете друга или сумата ще ви бъде възстановена.
 • При отказ от вече заплатена доп. екскурзия се изисква писмено известие до туроператора, най-малко 24 часа преди започване на екскурзията, в противен случай сумата не може да бъде възстановена.
 • Допълнителните екскурзии се заплащат в офиса на „Енджой Травел“ в евро.
 • Екскурзията се осъществява при мин. 35 човека и може да бъде отменена 7 дни преди отпътуване.

Pin It on Pinterest