Истанбул – дневен преход

Маршрут: Варна – Истанбул – Лозенград – Варна

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване: 04.09.2020 г.,    01.10.2020 г.

Цена: 245 лв.

1 ден

Отпътуване от „Антим I“ около 07.00 ч. и пристигане в Истанбул около 15.00 часа. Настаняване в комфортен хотел в центъра на града. По желение следобяд разходка с кораб по Босфора (15€). По време на разходката    ще видите част от декорите на  някои от хитовите турски телевизионни сериали,  като резиденцията на фамилия Шадоолу от „Перла” и къщата на Онур и офиса на  Шехерезада от „1001 нощи”. Почивка. Посещение на Капалъ чарши  – огромен сувенирен пазар със прочутата “Златна улица”.Връщане в хотела. Нощувка.

2 ден 

Закуска. Разходка с ферибот до Принцовите острови – по желание. Най – големият остров е райско кътче без автомобилно движение, с красиви сгради и приятни заведения. Може да го обиколите с файтон. Вечерта по желание –  посещение на пеещите фонтани и Mall Emaar в азиатската част. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден

Закуска. Автобусна обиколкa на Истанбул с местен екскурзовод. По желание Топ Капъ и църквата Света София. По въжения мост се преминава в Азиатската част на града с телевизионните кули. Време за кафе и снимки на чудесната панорама на Босфора и европейската част на града.

Отново по въжения мост – връщане в Европейската част на Истанбул. Дворецът Долмабахче се посещава само сс местен екскурзовод и слушалки срещу доплащане. Продължаваме към историческия център на Истанбул – Хиподрума, водохранилището, обелиска. Посещава се българската желязна църква „Св. Стефан”- превърнала се в символ на българските християни в Истанбул. 

4 ден

Закуска. Отпътуване за България. По желание – посещение на новия най-големия Аквариум на Балканите или шопинг в МОЛ Форум. След обяд спиране в Лозенград за сладки лакомства и други покупки. Отпътуване. Преминаване през Малко Търново. Пристигане във Варна около 24 часа.

ВЪЗМОЖЕН Е И ДРУГ РЕД НА ТУРИСТИЧЕСКАТА ПРОГРАМА ПО ЖЕЛАНИЕ!!!!!

Необходим е валиден задграничен паспорт.

Цената не включва:

Екскурзията с кораб по Босфора – 15€

Билет за Принцовите острови – 30 турски лири

Билет за трамвай до пристанището – 5 турски лири в едната посока 

Входен билет за Долма Бахче – 24€

Входен билет за Св. София – 22€ 

Входен билет за Топ Капъ – 22€

Нощен Истанбул и пеещите фонтани – 16€

Входен билет за Аквариума – 15€

Цените на входовeте може да претърпят промени.

Мед.застраховка – 8 лв , за лица над 70 г. – 10 лв

Pin It on Pinterest