Еднодневна разходка в Букурещ

Маршрут: Варна – Букурещ – Варна

Продължителост: 1 ден

Дати на отпътуване: 26.09.2021г., 30.10.2021г., 13.11.2021г.

Цена от: 40 лв.

Отпътуване от ул. Антим 1 в 06:30ч. Пристигане в Букурещ около 10:00ч. Пешеходна разходка в стария град на Букурещ с екскурзовод, където ще видите прекрасната архитектура на реставрирани сгради по улица Липскани, Стария княжески съд на Влад Цепеш – владетеля увековечен от Брам Стоукър като Дракула. Ще видите още и най-голямата книжарница в Румъния „Carturesti Carusel“ – в превод „Въртележка от светлина“. Тук е и най-старата княжеска църква – най-старата сграда в Букурещ, както и бившия хан Луи Манук – в момента луксозен хотел-ресторант. Свободно време за разходка.

Следва посещение на Музея на селото, намиращ се на езерото Херастрау. Основан през 1936г, този прекрасен ансамбъл от над 300 жилища, работилници, църкви, вятърни мелници, преси и други структури на Румъния. Най-интересни са дъбовите къщи от Марамуреш, с техните резби и покриви, както и носещи греди, издълбани с животни и ловни сцени, Адам и Ева, Дървото на живота, слънца и луни. Други акценти са сламените къщи от окръг Алба, както и вкопаните къщи от Драгичени и Кастранова в Олтения; колоритно обзаведени имоти от Молдова; вятърни мелници на окръг Тулча. Огледайте се за красивата дървена църква от село Драгомирещи в Марамуреш. Музеят на селото разполага с магазин за сувенири, който се определя като най-доброто място в града, където може да си закупите фолк предмети на изкуството, включително текстил и костюми, керамика и дървени предмети.

Последната ни спирка в Букурещ е Природонаучния музей. Там можете да видите огромни скелети на динозаври, над 300 000 артефакта, представени в естествена среда, древни бозайници, мекотели, скъпоценни камъни, изригващ вулкан, сталактити, сталагмити и сталактони и др. Музеят разполага с колекция от пеперуди, както и цял етаж, посветен на морската флора и фауна. Панорамна автобусна обиколка на Букурещ: Триумфалната арка, построена по подобие на тази в Париж през 1922г, в памет на загиналите в Първата световна война; Домът на свободния печат – сградата, в която се намират централите на най-големите румънски вестници; площад Виктория; Булевардът на посолствата; Атинеумът – най-голямата концертна зала в Румъния; Библиотеката; Народният театър; Университетът. Отпътуване за България около 17:00ч. Пристигане във Варна късно вечерта.

Цената включва:
• Транспорт с комфортен туристически автобус;
• Екскурзовод по време на пътуването;
• Панорамна автобусна обиколка на Букурещ;
• Посещение на Природонаучния музей (без включена входна такса);
• Посещение на Музея на селото (без включена входна такса).

Цената не включва: 
• Входна такса за Природонаучния музей – 20 леи за възрастни, 10 леи за пенсионери, 5 леи за ученици и студенти;
• Входна такса за Музея на селото – 15 леи.

Забележки:

  • Пътува се с лична карта. Няма визов режим и изискване за PCR тест.
  • За деца под 18 години, пътуващи с един родител, задължително се изисква нотариално заверена декларация от другия родител (оригинал и 2 копия), както и копие от акта за раждане.
  • Минимален брой за осъществяване на екскурзията 30 човека. 
  • Срок за уведомяване за недостигнат минимум 5 дни преди датата на отпътуване. 
  • Посещението на Парламента се заявява при записване и се потвърждава при достигнат минимален брой хора.
  • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
  • Туроператорът предлага възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуването“.

Pin It on Pinterest