Делтата на Дунав

Маршрут: Варна – Констанца – Мамая – Тулча – Делтата на р.Дунав – Варна

Продължителност: 2 дни / 1 нощувка

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване: 03.10.2020 г.

Цена от: 110 лв.

1 ден 

Отпътуване от ул.“Антим І“ посока Констанца в 6.30 часа. Пристигане в Констанца – третият по големина румънски град с най – голямото румънско пристанище. В древността градът е бил гръцка колония, наречен Томис. Пешеходна туристическа програма включваща: Пристанището, Казиното – „перлата на града”, построено през 1909 година в стил арт нуво, площад „Овидий”със стария римски параклис, Историческият музей, Аквариума, Генуезкия фар построен през 1860г. 

Отпътуваме за Мамая – най големият корорт на румънското крайбрежие – автобусна панорамна обиколка. Кратка почивка в началото на Констанца пред хипермаркет „AUCHAN“. Потегляне за Тулча. По пътя се посещава крепостта Енисала – Замъкът Енисала (Enisala castle) днес е реминисценция на някогашната средновековна мощна крепост, която е охранявала тукашните търговски маршрути. Тя е разположена в централната част на Южна Румъния и  е една от най-интересните туристически забележителности в района. Тукашните земи са част от Добруджанското поле – навсякъде се откриват живописни гледки на равни полета, покрити със зелена трева и множество водни канали. Селището Енисала на турски е известно под името Ново село (New Village). 

Отпътуване за Тулча. Разходка в центъра на Тулча – разглеждана на църквата „Св. Георги“, позната още като „църквата с часовник“ или „българската църква“, Паметника на независимостта, издигнат на хълма над града, от където се открива красива панорамна гледка към града.Посещение на Аквариума в Тулча (без включена входна такса). Аквариумът е една от най-големите туристически атракции на града и е част от Музейния еко-туристически център „Делтата на Дунав“. Центърът предлага на своите посетители богата постоянна експозиция и различни временни изложби, представящи флората и фауната характерна за биосферния резерват Делтата на Дунав. Аквариумът е оборудван с модерна инсталация и има вместимост 150 тона вода. Посетителите ще имат възможността да наблюдават колекция от различни видове морски и речни видове риби, както и специална колекция от индонезийски корали. Нощувка.

2 ден

Закуска. Eкскурзия с корабче по делтата на река Дунав – био резерват със световно значение под егидата на ЮНЕСКО с площ от 4152 кв.м ,мястото с най – богато разнообразие на птичи видове в света (над 300 вида) ,кръстопът за прелетните птици от три континента,движещи се по пет въздушни коридора.Място където могат да се видят застрашени и редки видове, а също така и над 45 вида сладководни риби в многобройните езера и блата.Делтата е извънредно богата на разтителност – над 50 вида дървета и храсти.Тук гнездят соколи, морски безопашати орли, дроздове и славеи, срещат се лисици, диви котки, зайци, еноти, рисове и дори глигани и вълци, а във водата видри, норки. Срещу допълнително заплащане – рибен обяд на кораба. Следобяд отпътуване за Варна. Пристигане късно вечерта.

Цената включва: 

Транспорт с луксозен автобус

1 нощувка със закуска

Водач – екскурзовод от фирмата

Цената не включва: 

Входните такси за посещаваните обекти музея с Аквариума – 30 леи 

Екскурзия с корабче по делтата на Дунав с – 20 евро + обяд 5 евро, 

Мед. застраховка – 6 лв., за лица над 70 г – 8 лв., над 80г. – не се застраховат

Pin It on Pinterest