Дворците на Трансилвания

Маршрут: Варна – Бран – Синая – Брашов – Букурещ – Варна

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване: 05.09.2020 г.,  23.10.2020 г.

Цена: 160 лв.

1 ден 

Отпътуване от Варна. Преминаване през Дунав мост. Разглеждане на дворците Пелеш – перлата на Карпатите и манастира в Синая. Нощувка в Синая или Предеала.

2 ден 

Закуска. Отпътуване за Трансилвания – един от най –красивите региони на Европа, съхранил средновековната си атмосфера. Посещение на ловната резиденция на граф Влад Дракула – впечатляваща средновековна крепост, пълна с мистерии, строена през 1377 до 1382 г. на върха на 60 метрова скала. Разходка из Брашов – центъра, Черната църква с уникални килими от 12 век и чудесна акустика. По желание – вечеря в атракционен национален ресторант с много музика и танци. Нощувка в Синая или Предеала.

3 ден 

Закуска. Отпътуване за Букурещ. Панорамна обиколка на Букурещ – град на контрастите, един от най- големите градове в централна и източна Европа, известен като „Малкия Париж” – Триумфалната арка, храмът на музите „Атене” – един от емблемите на града, Народния театър – символ на театралната бохема Парламента – втората по големина административна сграда след Пентагона, Кралският дворец /отвън/ Посещение на Парламент – заявява се предварително и ако няма заседания – се посещава. Отпътуване за Варна. Пристигане около 21 часа                  

Цената включва: 

Транспорт с луксозен автобус 3 звезди 

2 нощувки със закуски 

Екскурзия до замъка на Дракула, 

Екскурзия до замъка Пелеш или Пелишор 

Водач – екскурзовод от фирмата.

Цената не включва: 

Входните такси за посещаваните обекти – около 100леи – Двореца Пелеш – 30 леи

Замъка на Дракула – 30 леи

Парламента – 35 леи 

Черната църква – 10 леи

Вечеря в националния ресторант – около 18евро 

Туристическа здравна застраховка – 8 лева , лица над 70 г. – 10 лв.   

Pin It on Pinterest