„Висящия манастир“ – Метеора

Маршрут: Варна – Солун – Метеора – Кавала – о-в Тасос – Варна 

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки 

Транспорт: Автобус 

Дати на отпътуване: 10.09.2020г., 08.10.2020 г

Цена: 250 лв.

1 ден 

Тръгване от Варна. Нощувка в гр. Сандански или в Петрич.

2 ден

Преминаване през ГКПП „Кулата”. Пристигане в гр. Солун – гръцката перла на Егейско море. Панорамна обиколка на града – крайбрежния булевард „Нике” с Бялата кула, паметника на Ал. Македонски, Ротондата и арката на Галерий, панаирния град. Посещение на църквата „Св.Димитър” – Солунския чудотворец и покровител на града. Свободно време – улица „Егнатия”, площада на Аристотел и колоритния пазар. Отпътуване за Паралия Катерини, настаняване – нощувка.

3 ден

Закуска. Отпътуване за природния феномен Метеора – скални манастири висящи между небето и Земята. По пътя спиране в долината Темби в подножието на планината Олимп и посещение на параклиса Св. Параскева и пещерата с лековита вода и изворите на Афродита. В Метеора – разглеждане на големия Метеор/най-богатия от шестте действащи манастири/. Вечерта – посещение на таверна с гръцка музика. Нощувка.

4 ден

Закуска. Отпътуване за гр. Кавала. Разглеждане на крепостните стени, църквата Св.Никола и пристанището. Отпътуване за о-в Тасос – наричан „Изумруденият остров”, разходка из Лименас – столицата на Тасос. Отпътуване за България.

Цената включва:

Пътуване с комфортен автобус;

3 нощувки със закуски,  

Eкскурзоводско обслужване.                   

Цената не включва:

Таверна – 25 евро;

Ферибот до остров Тасос – 8 евро

Mед. застраховка – 8лв, за лица над 70 г. – 10 лв. 

Всеки турист задължително плаща на рецепция такса престой 2 – 3 евро.        

Pin It on Pinterest