Важна информация

Пътуване по време на коронавирус, какво трябва да знаем …

Важна информация във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19 

 

Уважаеми клиенти, офисът на „Енджой Травел“ работи с нормално работно време 

  • Препоръчително е посещенията до 31 юли да са с предварителна уговорка на телефон 0892 933 061 или enjoy_ltd@outlook.com
  • Уведомяваме Ви, че е възможно прекъсване на работното време за дезинфекция.
  • Клиентите ще се допускат един по един, задължително със защитна маска и спазване на дистанция от служителите.

Изпълняват се чартърни полети до екзотични дестинации. Извършват се ранни записвания за други дестинации в чужбина – Испания, Италия, Гърция, Тунис, Eгипет както и за екскурзии в страната.

Информация – България ПРАВИЛА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ СЕЗОН 2021

Обърнете внимание, че от 03.06.2021г. действат нови правила за влизане в България.

Изпълняваме маршрути по желание на туристите и отдаваме под наем микробуси и автобуси от 18 до 55 места. 

За повече информация: +359 888 526 074. Относно превоза на пътници със транспорт, осигурен от „Енджой Травел“ вижте тази информация
 

Информация – съседни държави в Европейския съюз 

Гърция въвежда нов алтернативен вариант за пътуващите – представяне на Цифров COVID-19 сертификат на ЕС,  в който се съдържа информация за ваксинацията, или резултат от последния направен бърз антигенен тест (до 48 часа), или резултат от последния направен PCR тест (до 72 часа), или информация за преболедуване от COVID-19. Цитираните по-горе изисквания важат и за деца след навършването на 12 години. На всички пристигащи в Гърция ще бъдат правени PCR или rapid тестове на случаен принцип. При положителен резултат от теста, съответните лица ще бъдат поставяни под 10 дневна карантина. За ваксинирани лица с изминали най-малко 14 дни от втората доза, при положителен резултат от теста, ще бъдат поставяни под 7 дневна карантина. За неспазване на карантината глобата е 5000 евро.

На 21 май Националният комитет за извънредни ситуации (НКИС) прие Решение № 31 за 2021 г., с което се актуализира списъкът на Румъния с държави в „зелена“, „жълта“ и „червена“ зони от гледна точка на риска, свързан с пандемията от COVID-19. Съгласно новия списък, България вече са намира в „зелената зона“, от която влизането в Румъния е свободно – не се налага карантина и не се изисква представяне на негативен резултат от PCR тест.

За останалите европейски държави информацията се актуалириза ежедневно, както и пропусквателния режим за влизане в съответните страни.

Информация – Турция и трети страни

С решение на турското правителство, от 1 юни 2021 г., при преминаване през сухопътните, морски и летищни граници на Република Турция всички пътуващи, следва да представят:
– отрицателен PCR тест за SARS-Cov-2 не по-стар от 72 часа, или
– бърз антигенен тест не по-стар от 48 часа, или
– сертификат за ваксинация срещу COVID-19, ако са изминали не по-малко от 14 дни от завършване на ваксинацията, или
– официален документ, издаден от компетентна институция, че са преболедували COVID-19 в рамките на последните 6 месеца.
Освободени от тези изисквания са екипажите на транспортните средства, преминаващите транзит през летищата на страната и децата до 6-годишна възраст.

НОВО: Всички резервации за почивки в Турция за сезон 2021 се извършват срещу депозит от 50лв. и доплащане до 25 дни преди отпътуване!

Актуализирано: 22.06.2021г.

Уважаеми клиенти,

Обръщаме внимание и на последното гласуванe в „Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание“ от 13 март 2020 г., и за преодоляване на последиците (обн., ДВ, бр. 28 от 2020 г.; изм., бр. 34, 38, 44, 55, 60 и 64 от 2020 г.) в чл. 25, изречение първо думите „поради обявеното извънредно положение“ се заменят с „до 31 декември 2020 г. поради разпространението на COVID-19“, а в изречение второ думите „извънредното положение“ се заменят с „пътуването“. Клиентите ще могат да избират между три варианта, ако планирано от тях пътуване до края на 2020г. бъде отменено:

  1. Туроператорът да  предостави ваучер за платените пари, като вписаната в документа сума да се използва за друго пътуване, организирано от същата фирма, включително и за различна от първоначално избраната дестинация.
  2. Преместване на платеното пътуване за нова дата.
  3. Ако клиентът не приеме един от тези два сценария – туроператорът ще  възстанови сумата в брой в срок до 12 месеца от датата, на която е трябвало да започне проваленото пътуване.

При възникнали въпроси относно пътувания до дестинации, които не са упоменати, не се колебайте да ни потърсите на тел. 0892 933 061

Pin It on Pinterest