Важна информация

Пътуванията не са забранени, но какво трябва да знаем …

Важна информация във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19 

 

Уважаеми клиенти, офисът на Енджой Травел е отново с нормално работно време – всеки делничен ден от 10:00 до 18:00ч.

  • Препоръчително е посещенията да се извършват с предварителна уговорка, при строго спазване на противоепидемичните мерки.
  • За уговаряне на среща, свържете се с нас на тел. 0892 933 061 или enjoy_ltd@outlook.com, за да избегнем струпвания. 
  • Клиентите ще се допускат един по един, задължително със защитна маска и спазване на дистанция от служителите.
  • Дезинфекция ще се извършва в интервалите от 13.15-13.30ч. и 16.15-16.30ч.

Програмите до края на 2020г. в страната можете да разгледате тук. Записвания се извършват също и по програмите за чужбина, както и по еднодневни маршрути в страната.  Изпълняват се и индивидуални програми по желание на туристите. Очакваме ви!

Информация – България

Министерството на туризма публикува последната версия на  указанията за функциониране на местата за настаняване и заведенията след отмяна на извънредното положение в Република България. Всички действащи хотели и заведения следва да спазват стриктно заповедта. Всички посещения на закрити обекти ще се организират при запълнямост до 50% на капацитета на залите, музейте, църквите и др обекти.

Относно превоза на пътници при осъществяване на програмите със транспорт от „Енджой Травел“ вижте тази информация. Изпълняваме маршрути по желание на туристите и отдаваме под наем микробуси и автобуси от 18 до 55 места. За повече информация: +359 888 526 074

Информация – Европейски съюз и Балкански страни

От 30.09.2020г. Министърът на здравеопазването проф. др. Костадин Ангелов издаде заповед, с която отпада 14-дневната задължителна карантина за лица пристигащи в България от Европейския съюз и други държави. Прочетете списъка с държавите и пълната заповед тук. 

На 16.09.2020г. Гърция обяви, че запазва мерките за влизане на български граждани през ГКПП „Кулата-Промахон“ – изискване за предоставяне на отрицателен резултат от PCR тест за коронавирус. По информация на българското посолство в Атина тестът трябва да е направен не по-рано от 72 часа преди пристигането на границата, както и да разполагате с касов бон и декларация PLF.  Мярката е в сила до 25.10.2020г.
 

Информация – Турция и трети страни

От 01.09.2020г. при завръщане от Турция отпада изискването за отрицателен PCR тест и българските граждани не подлежат на карантина. 

В Турция работят само хотелите и комплексите, които са получили здравен сертификат от Министерството на туризма и културата. Измерване на телесната температура на гостите, намаляване на масите в ресторантите и заведенията и дистанция между тях са част от мерките. От 08.09.2020г. Турция въвежда задължителна употреба на маски на обществени открити и закрити места, като глобата за неспазване е 900 турски лири. 

Не се изисква PCR тест или карантина и до следните дестинации: Румъния, Швеция, Швейцария, Хърватия, Испания, Италия, Чехия, Франция, Словакия, Португалия, Полша, Малта. Списъкът се актуализира непрекъснато и може да претърпи ежедневни промени.

Актуализирано: 20.10.2020г.

Уважаеми клиенти,

Обръщаме внимание и на последното гласуванe в „Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание“ от 13 март 2020 г., и за преодоляване на последиците (обн., ДВ, бр. 28 от 2020 г.; изм., бр. 34, 38, 44, 55, 60 и 64 от 2020 г.) в чл. 25, изречение първо думите „поради обявеното извънредно положение“ се заменят с „до 31 декември 2020 г. поради разпространението на COVID-19“, а в изречение второ думите „извънредното положение“ се заменят с „пътуването“. Клиентите ще могат да избират между три варианта, ако планирано от тях пътуване до края на 2020 г. бъде отменено:

 
  1. Туроператорът да  предостави ваучер за платените пари, като вписаната в документа сума да се използва за друго пътуване, организирано от същата фирма, включително и за различна от първоначално избраната дестинация.
  2. Преместване на платеното пътуване за нова дата.
  3. Ако клиентът не приеме един от тези два сценария – туроператорът ще  възстанови сумата в брой в срок до 12 месеца от датата, на която е трябвало да започне проваленото пътуване.

При възникнали въпроси относно пътувания до дестинации, които не са упоменати, не се колебайте да ни потърсите на тел. 0892 933 061

Pin It on Pinterest