Важна информация

Пътуванията не са забранени, но какво трябва да знаем …

Важна информация във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19 

 

Уважаеми клиенти, офисът на Енджой Травел е отново с нормално работно време – всеки делничен ден от 10:00 до 18:00ч. 

  • Препоръчително е посещенията да се извършват с предварителна уговорка, при строго спазване на противоепидемичните мерки.
  • Клиентите ще се допускат един по един, задължително със защитна маска и спазване на дистанция от служителите.
  • Дезинфекция ще се извършва в интервалите от 13.15-13.30ч. и 16.15-16.30ч.
  • Възможно е да си уговорите среща с нас на тел. 0892 933 061 или enjoy_ltd@outlook.com, за да избегнем струпвания. 

Програмите до края на 2020г. в страната можете да разгледате тук. Записвания се извършват също и по програмите за чужбина, както и по еднодневни маршрути в страната.  Изпълняват се и индивидуални програми по желание на туристите. Очакваме ви!

Информация – България

Министерството на туризма публикува последната версия на  указанията за функциониране на местата за настаняване и заведенията след отмяна на извънредното положение в Република България. Всички действащи хотели и заведения следва да спазват стриктно заповедта. 

Всички посещения на закрити обекти ще се организират при запълнямост до 50% на капацитета на залите, музейте, църквите и др обекти.

Относно превоза на пътници при осъществяване на програмите със транспорт от „Енджой Травел“ вижте тази информация. Изпълняваме маршрути по желание на туристите и отдаваме под наем микробуси и автобуси от 8 до 55 места. За повече информация: +359 888 526 074

Информация – Европейски съюз и Балкански страни

От 30.06.2020г. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която въвежда 14-дневна задължителна карантина за лица пристигащи в България. Прочетете списъка с държавите и пълната заповед тук. От 20 юни страната ни приема туристи от 35 държави през всичките си гранични пунктове. Посетителите и българските граждани, пристигащи от тях, не преминават през 14-дневна карантина.

От 6 юли гръцките власти въвеждат нови правила за влизане в страната. Туристи ще се пропускат само през ГКПП „Кулата“. Всички чуждестранни граждани ще трябва да попълнят онлайн формуляр поне 48 часа преди пътуването си. Попълненият формуляр генерира уникален код (QR), който ще бъде проверяван от граничните власти. Пътуващите трябва да го покажат на телефона си или на хартиено копие. В зависимост от предоставената във формуляра информация, пътниците подлежат на допълнителни проверки. Формулярът може да бъде намерен тук: https://travel.gov.gr/#/
 

Информация – Турция и трети страни

От 11 юни 2020 г. турските власти възстановиха преминаването през всички ГКПП с Република България за български и чужди граждани, без прилагането на ограничителни мерки във връзка с разпространението на корона-вируса. При основателни съмнения относно здравословното състояние на пътуващите, се предвижда да бъдат извършени безплатни тестове за наличие на вируса Covid-19 на пунктовете. ЕК преговаря относно допускане на туристи от трети страни без налагане на карантина при завърщане в България или друга държава от Европейския съюз. Списъкът ще се преразглежда на всеки 2 седмици.

„Президентът на Асоциацията на хотелиерите и инвеститорите Таджеттин Йозден посочи, че хотелите са възобновили работата си при нови изисквания заради коронавируса, обявени за задължителни от Министерството на туризма и културатаЩе работят само хотелите и комплексите, които са получили здравен сертификат от Министерството на туризма и културата. Измерване на телесната температура на гостите, намаляване на масите в ресторантите и заведенията и дистанция между тях, задължителна употреба на маски, дистанция между шезлонгите и чадърите на плажа са сред доста дългия списък от изисквания. Вижте пълната статия тук. „Енджой Травел“ разполага със списък на курортните хотели в Чанаккале, Кушадъсъ, Бодрум, Мармарис, Фетие, Дидим, Анталия и тяхната дата на откриване.

Актуализирано: 06.07.2020г.

Уважаеми клиенти,

По програмите за „Ранни записвания“, ТО „Енджой Травел“ е длъжен да изпълнява сроковете на съответните хотели на територията на Република Турция, за да може да се възползвате от начислената отстъпка и тя да бъде реална. Извършените разходи, за гарантиране на възможно най-ниски цени могат да бъдат лесно доказани. Пътуванията до Република Турция ще бъдат възобновени след прекратяване на задължитената 14-дневна карантина при завръщане в България. За всички резервации от края на извънредната обстановка (15.07.2020г.) до края на 2020г., без значение дали по собствени програми или тези на други Туроператори, „Енджой Травел“ апелира да действате разумно и да на прибързвате към откази, тъй като към момента договорите за пътуване са в сила. Потребителя подлежи на неустойки към туроператора, а туроператора към своите контрагенти. Информацията подлежи на промяна при актуализиране и изменеие на Закона за здравето.

Актуализирано: 01.07.2020г.

Обръщаме внимание и на последните изменения на чл.25 от Закона за изменение и допълнение на мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март и за преодоляване на последиците (ДВ, бр.44 от 13 май 2020): Туроператора трябва да възстанови всички плащания по отмените пътувания, а именно – не по-късно от 12 месеца, считано от датата на отмяна на извънредното положение. След официално гласуване и обявяване на конкретните правила и мерки за провеждане на групови пътувания се надяваме да бъдем отново заедно!

При възникнали въпроси относно пътувания до дестинации, които не са упоменати, не се колебайте да ни потърсите на тел. 0892 933 061

Pin It on Pinterest