Балканска скариада в Златоград

Маршрут: Варна – Златоград – Кърджали – Перперикон – Варна

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване: 16.10.2020 г.

Цена от: 125 лв.
 

1 ден

От няколко години в Златоград се провежда един уникален празник „БАЛКАНСКА СКАРИАДА“. Отпътуване в 07.00 часа от „Антим I“. Със една спирка за кафе, около обяд сме в Златоград. Следва настаняване и разходка из старата част на града.  В уютните механи Ви очакват родопските специалитети – пататник, клин идр. Не забравяйте да опитате уникалното „въртяно“ кафе. То се прави само тук. След обяд по желание екскурзия до Татул – легендарният гроб на певеца Орфей. Нощувка.

2 ден

Закуска и на празник като на празник! Из целия град са разположени скари, които димят от рано. Не мислете за обяд – той започва веднага след закуската. Сръбски ущипци, румънски мичита, гръцки гироси, турски дюнери, български кебапчета и кюфтета. Всичко това гарнирано с музика от весели оркестри на сърби, румънци и др. Така е до вечерта. Нощувка.

3 ден

Закуска и отиваме към Къджали. Ще посетим манастира на отец Боян Саръев – огнище на българщина за Родопите,  ще погледнем „водното огледало” на Кърджали. Не пропускайте Историческият музей. Този няма нищо общо с прашните и скучни музеи, с които сме свикнали. Пътуваме към Перперикон. Погледнат отстрани това е само един разкопан хълм. Виждаме античния храм на траките и скалите се превръщат в жертвеници, тронове, корнизи. Няма да се приберем преди да заснемем и „скалните гъби”.

Цената включва:

Транспорт с комфортен автобус 

Екскурзоводско обслужване

2 нощувки със закуски

Цената не включва:

Входните такси за посещаваните обекти

Разходи от личен характер

Забележки:

  • Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.
  • Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.
  • Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата.
  • Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна
  • Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.
  • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Pin It on Pinterest