Александруполис и Ивайловград

Маршрут: Варна – вила Армира – Ивайловград – Александруполис – Александровска гробница – Варна

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване: 24.07.2020г.,   28.08.2020 г.,  18.09.2020 г.,   16.10.2020г.

Цена: 125 лв.

ВАЖНО – ВИЛА АРМИРА ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕНА ЗА РЕМОНТ ДО КРАЯ НА 2020Г.

1 ден

Отпътуване рано сутринта от Варна. По пътя спираме за кафе и почивка. Отправяне към вила Армира – изключително запазена римска вила с уникална архитектура и мозайки наскоро обновена. Медуза е красива, дори запомнена като страшна Горгона в легендите. Отсядане в Ивайловград. Града се променя с всеки изминат ден. Днес ще видите нови красиви двукатни къщи, няколко уютни хотела, нов център, обновен парк. Старо е само чудесното вино и разбира се добрите и гостоприемни хора. Настаняване и нощувка.

2 ден

Закуска. Отпътуване за гр.Александруполис. Разходка по крайбрежната улица, разглеждане на фара. Спирка на безмитния магазин – за узо, зехтин и др. Връщане в Ивайловград. Нощувка.

3 ден

Закуска. Тръгване за Александровската гробница. С местен екскурзовод ще се върнем назад във времето на тракийските тайнства, на гъстото тракийско вино, което било напитка за боговете на Олимп, на смелите вождове и техните съпруги. Изумителни, изключително богати и пълни със символика са рисунките в гробницата. Те дават много интересна информация за живота на траките, показват техните ритуали и обичаи, облекло и нрави. Самата гробница се намира на няколко метра от Музея. В Музея има и редица други интересни експонати – най старото обработено злато на света, съперничещо си с нашето варненско съкровище. Отпътуване за Варна.

Цената включва:

Транспорт с лицензиран автобус; 

Екскурзоводско обслужване; 

2 нощувки със закуски

Цената не включва

Таксите за посещаваните обекти; 

Мед. застраховка за лица до 65г. –  6лв., над 70г. – 8лв.

Pin It on Pinterest