Охрид и Албания

Маршрут: Варна – Охрид – Тирана – Дуръс – Круя – Скопие – Варна

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати на провеждане: 29.03.2023 г., 06.09.2023 г.

Цена: 340лв.

 

1 ден Варна – Охрид

Отпътуване от  „Антим І”  в 22.00 ч. Преминаване през КПП Гюешево. По обяд – пристигане в Охрид. Настаняване. Почивка и свободно време за разходка из красивия Охрид. Вечеря.Нощувка.

2 ден Охрид –  Тирана – Дуръс

Закуска Продължаване за Тирана. Преминаване край гр. Елбасан. Разглеждане на Тирана и неговите забележителности: пл. “Скендербег” с паметника на националния герой на Албания, Двореца на културата, джамията Етембей от 18 в., Парламента, паметника на майка Тереза и др.  Свободно време. Пристигане привечер в гр. Дуръс, известен като Драч по времето  на цар Симеон Велики, когато българите владеели тази крепост. Днес това е най-голямото албанско пристанище на Адриатика и вторият по големина град в страната. Настаняване в хотел на ривиерата  на Дуръс.  Вечеря Нощувка.

3-ри ден :   Дуръс –  Круя  – Дуръс

Закуска.  Начало на туристическото посещение на Дуръс: пешеходна разходка в централната част на града – крайбрежната алея, старият град, зад крепостните страни, римският амфитеатър, венецианската кула. Изкачване на терасата на атрактивно панорамно кафе за чаша отлично кафе и панорамни снимки към града и морето. Отпътуване по маршрута и пристигане в град Круя – родното място на националния герой на Албания Скендербег. Разглеждане на крепостта и разходка из старата чаршия, където можем да си изберем красиви и характерни за страната сувенири. Завръщане в хотела в Дуръс. Вечеря. Нощувка. 

4-ти ден:   Дуръс  –  Скопие – Варна

Закуска. 08.00 ч. отпътуване по маршрута.  При възможност – кратка спирка (за около 1час) в новия център с паметниците на Скопие. Продължаване и пристигане във Варна  късно вечерта.

Цената включва:

  • 3 нощувки със закуски  и вечери 1 – в Охрид и 2 в хотел 3*   в  Дуръс;
  • транспорт  с туристически  лицензиран автобус 3* (климатик, видео, мини бар); посещения според програмата;
  • екскурзовод от агенцията по време на цялото пътуване.

Цената  НЕ включва:

  • Входни такси за посещаваните обекти – около 10 евро
  • медицинска застраховка  – 8 лв.(задължителна) , за лица над 70 г. – 10 лв , лица над 80 год не се застраховат

Начини за плащане: депозит – 30% от пакетната цена; доплащане- до 10 дни преди отпътуването.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

 

„Енджой Травел“ ООД е туроператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-7960/11.01.2019г. от Министерстовото на Туризма и има сключена валидна застраховка Отговорност на Туроператора със ЗД „Евро Инс“ АД, гр.София, бул.“Христофор Колумб“ № 43А.

 

 

Pin It on Pinterest